ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ И АТРАКЦИИ

За гостите на хотелски комплекс „VILLA BORA“ се организират екскурзии по земя, море и въздух, в които са включени интересни туристически маршрути до различни паметници на българската култура.

При заявка се предоставя летищен трансфер.
Могат да се осигурят автомобили под наем и екскурзии.
За любителите на спорта Слънчев бряг предлага тенис кортове, баскетболни и волейболни игрища, мини голф, велосипеди, както и гребни и платноходи лодки, скутери, водни ски, водни колела, воден парашут и др.

АРХИТЕКТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИЯТ РЕЗЕРВАТ – НЕСЕБЪР

Несебър е древен град със съвременна модерна визия на развиващ се морски курорт и в същото време съхранил през вековете история, религия и култура на различни народи. Архитектурно-историческият резерват Несебър се намира в Стария град и представлява полуостров, дълъг около 850 м и широк 350 м.

Несебър е един от най-древните градове на Европа, основан преди 3200 години. Древният град Несебър, обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО се намира на 5 км от Слънчев бряг, а летище Бургас е на 30 минути с кола.

МУЗЕЙ НА СОЛТА – ПОМОРИЕ

Единственият музей на солта на Балканите се намира у нас.
Разположен е в старата част на черноморското градче Поморие , точно между Поморийското езеро и солниците. Специализираният музей дава
уникалната възможност на своите посетители на живо да се запознаят с процеса на добиването на поморийската сол.

Според твърденията на наши историци, солниците съществуват още от V в. Пр. Хр. В миналото солта е била много скъпа и ценна придобивка, защото се е намирала рядко, а и добивът й не бил лесен. Преди съществуването на парите именно солта е служила за разменна монета, дори е била по-известна под прозвището „Бялото злато”. Добивът на сол по тези земи е древен занаят и майсторлък, предаващ се от поколения на поколения.

© Copyright - Villa Bora - Слънчев Бряг